Tandproteser

En tandprotese er det, man i gamle dage kaldte for et gebis, og er en aftagelig erstatning for én eller flere tænder. I modsætning til tandkroner og broer, som sidder fast, kan man selv tage tandprotesen ud af munden.

Tandløse områder i gummerne vil føre til svind i knogleunderlaget med tiden, selv med en tandprotese i munden. Det betyder, at man før eller siden er nødt til at få tilpasset protesen eller at få lavet en ny, men under normale omstændigheder skal man først have lavet en helt ny protese efter 10 år. Proteser kan inddeles i hel- og delproteser.

Delproteser

Hvis der er nogle af patientens egne tænder tilbage i kæben, er der tale om en delprotese. I delproteser ligger et metalstel, der holder protesen fast i munden ved hjælp af bøjler om de resterende tænder.

Helproteser

I tilfælde med totalt tandtab, eller hvis de resterende tænder i munden er af meget dårlig kvalitet, kræver det en helprotese. Eventuelt dårlige tænder fjernes fra munden, før protesen fremstilles.
Her på klinikken tilbyder vi stort set alle former for tandbehandlinger. Ønsker du at se priserne på de forskellige tandbehandlinger, kan de ses på vores side med priser. Du kan læse om de forskellige tandbehandlinger ved at klikke på links nedenfor.